Consiliul Judeţean Galaţi a demarat licitaţia pentru construirea unui spital nou la Tecuci. Este vorba despre o clădire cu aproape 10.000 de metri pătraţi şi care avea minimum 105 paturi.

“Aproximativ o sută de mii de oameni din Tecuci şi zonele limitrofe au nevoie de un spital nou la Tecuci, cu saloane şi săli moderne de tratament. Astfel, am demarat deja procedurile de achiziţie publică pentru desemnarea unui constructor.  De asemenea, noua clădire va fi dotată şi cu toată aparatura necesară. Vor fi saloane de câte două paturi, cu grup sanitar propriu, iar spaţiile vor corespunde celor mai noi norme medicale. Mai mult, în noua clădire vom amenaja patru săli moderne pentru intervenţii chirurgicale, iar pe acoperiş va fi construit un heliport pentru  elicopterul SMURD”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi

Potrivit informațiilor oferite de CJ Galaţi, noul corp al spitalului va fi legat de Corpul UPU existent, printr-un tunel de legătură.

În noua clădire a spitalului vor funcţiona: Blocul Operator, Ortopedia, secţia de Chirurgie Generală, secţia ATI, secţia de Medicină Internă, laboratoarele de Radiologie, Imagistică şi Analize medicale, Camera de Gardă, compartimentul de Endoscopie, Farmacia, Unitatea de Transfuzii Sanguine şi compartimentul de Sterilizare.

Valoarea totală a investiţiei, inclusiv echipamentele medicale care vor fi achiziţionate ulterior, este de 172.429.365 de lei (TVA inclus), fondurile fiind asigurate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentRăspunsul halucinant al Fondului de Garantare a Asiguraților la solicitarea Eurohold și BERD
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET