România are la dispoziţie şase luni pentru a îndeplini în totalitate angajamentele asumate prin PNRR aferente cererii de plată nr.3, precizează ministrul investiţiilor şi proiectelor Europene, după ce autorităţile de la Bruxelles au comunicat oficial României că din totalul de 74 de jaloane şi ţinte, majoritatea au fost atinse, dar sunt şase total sau parţial neîndeplinite.

Comisia Europeană urmează să transmită care este exact suma ce nu va fi virată ţării noastre din cererea de plată, în valoare de 2.700.000.000 euro, spune Adrian Câciu. El a adăugat că Executivul lucrează deja pentru a îndeplini toate restanţele, dintre care a punctat.

Adrian Câciu: ”Avem un jalon pe componenta de energie, guvernanţă corporativă la companiile din energie, unde trebuie reluată procedura la un număr de 15 companii; avem un jalon care se referă la microîntreprinderi, parte din reforma fiscală – dânşii reclamă că plafonul de la microîntreprinderi ar trebui redus, de la 500.000 de euro, undeva la 88.500, cât este plafonul de TVA, potrivit directivei TVA.

De asemenea, este vorba de jalonul privind guvernanţa corporativă de la Secretariatul General al Guvernului referitor la AMEPIP, agenţia care coordonează conducerea companiilor de stat – am avut demisia conducerii şi s-a reluat procedura. Estimarea cu finalizarea acestei proceduri este undeva în luna ianuarie a anului 2025.

La transporturi va fi reluată procedura la companiile care au fost în clarificări cu Comisia Europeană – am văzut ieri o serie de demisii. Dacă anumite numiri au fost făcute incorect din perspectiva celor care ne evaluează, respectiv a Comisiei Europene, procedura trebuie reluată.

Articolul precedentALEGERI PARLAMENTARE – ULTIMA ZI ÎN CARE ROMÂNII DIN DIASPORA SE MAI POT ÎNSCRIE PENTRU A VOTA PRIN CORESPONDENŢĂ
Articolul următorDIICOT: 120 DE PERCHEZIŢII ÎN CADRUL UNOR ACŢIUNI PENTRU COMBATEREA TRAFICULUI DE DROGURI ŞI CONTRABANDĂ CU ŢIGARETE