Europarlamentarul liberal consideră că cei care schimbă partidul, imediat înainte de alegeri, să nu mai rămână la conducerea primăriei, iar destinele localității să fie conduse de viceprimar.

„Cei care se mută de la un partid la altul trebuie blocați. A venit propunere de la unul dintre ministere. Decizia va fi luată joi seara. După congresul PPE vom mai avea discuții. Din punctul de vedre al PNL, ar trebui ca cei care trec de la un partid la altul să nu-și mai conducă satul sau comuna, ci aceasta să fie condusă de viceprimar. Trebuie să primească o lecție traseiștii politic. Atât noi, cât și PSD, vom face în așa fel încât să nu încurajăm traseimsul politic.

Cine este candidat PNL la alegerile din București

Candidat la București este avantajat cel care are cele mai mari șanse să-l bată pe Nicușor Dan. De la PNL e Sebastian Burduja, Stelian Bujduveanu și Ionuț Lupescu, dar și alte două persoane care vin de la PSD, și nu vi le pot spune. E vorba de doi membri de partid de la PSD, dar nu-i pot confirma. Ionuț Lupescu a fost și un manager bun timp de 9 ani la UEFA. Ne dorim să avem un candidat care să adune din bazinele electorale cel mai mult. După ce vom analiza sondajele, sâmbăta și duminică, săptămâna viitoare, luni vom avea candidatul oficial.

PNL nu părăsește guvernarea, nu aruncăm țara în haos administrativ. România e cea mai importantă țară de la granița UE cu Ucraina. PNL nu trebuie să fie salvat de nimeni. Dacă mergem pe liste comune parlamentare cu PSD, este un semn că putem face minim 17 locuri pe lista europarlamentarelor.

Congresul PPE de la București pune România pe harta politică europeană

Mă cert cu ai mei că am pus puține bannere cu congresul PPE de la București. Este un avantaj pentru România, pentru că vin 15 șefi de stat. Acest congres atrage atenția că România și PNL sunt pioni importanți, în Europa, pentru că vin aici 15 oameni de stat. Sunt 1.500 de delegați și 742 de jurnaliști arată importanța de care se bucură România și poziția de care se va bucura țara noastră. La București se lansează proiectul. De asemenea, ne negociem mai multe poziții cheie în UE. Când chemi pe cineva într-un dosar, asta nu înseamnă că este și vinovat. Dacă este audiat într-un dosar, este automat vinovat. Am avut în PNL oameni care au câștigat în instanță, după ani de zile, și s-a dovedit că au avut dreptate. EPP va avea minim numărul de locuri de acum. Cresc suveraniștii, dar structura de guvernare va fi tot în majoritatea EPP PES.

După redistribuire avem target de minim 17 europarlamentari din 33 cât sunt maxim”, a declarat Rareș Bogdan la emisiunea Culisele Statului Paralel.

Articolul precedentVremea se răcește în toată țara: zonele lovite de ploi și ninsori
Articolul următorCutremur, miercuri dimineața, în România