Societatea Apă Canal S.A. Galaţi anunţă, prin intermediul unui comunicat că, în cadrul „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă si Apă Uzată în Judeţul Galaţi, în perioada 2014 – 2020“, au fost finalizate lucrările de reabilitare/înlocuire a 6.000 metri liniari de conductă magistrală de aducţiune apă brută Dn1000mm FD de la Vadu Roşca.

Apă Canal menţionează că în perioada 25-27 ianuarie 2021 se va executa cuplarea acestei noi conducte şi punerea în funcţiune.

„Pe întreaga lungime a conductei de apă reabilitată s-au realizat cămine noi de vane/armături, cămine de branşament pentru gospodăriile de apă de pe traseul conductei, toate echipate cu armături noi, performante. De asemenea, s-au montat mai multe vane de separaţie care vor permite izolarea unor tronsoane mai mici de conductă în cazul viitoarelor intervenţii, astfel încât disconfortul creat consumatorilor afectaţi de sistarea apei să se reducă semnificativ“, se arată în comunicatul de presă

Totodată, începând de joi, 21 ianuarie 2021, societatea va efectua manevrele necesare suplimentării necesarului de apă pentru consumatori.

„În toată perioada lucrărilor de cuplare a noii conducte magistrale se vor lua măsuri de asigurare a serviciului de alimentare cu apă în parametri. Pentru aceasta, începând din 21 ianuarie 2021 se vor efectua manevrele necesare suplimentării necesarului de apă pentru consumatorii din municipiul Galaţi cu debit din sursa de suprafaţă (Dunărea), iar pentru localităţile de pe traseul conductei magistrale de la Vadu-Roşca se va asigura apă din conducta de aducţiune de la captarea Salcia-Lieşti“, precizează Apă Canal.

Sursa de apă brută de adâncime – captarea Vadu-Roşca, situată în judeţul Vrancea – este esenţială pentru alimentarea cu apă a consumatorilor din municipiul Galati arondaţi Staţiei de Repompare Fileşti, dar şi a consumatorilor din comunele/satele de pe traseul conductei magistrale de aducţiune: sat Vadu-Roşca, sat Fundeni, Sat Lungoci, parţial sat Hanu Conachi, comuna Piscu, parţial comuna Independenţa, parţial sat Braniştea, Aglomerarea Pechea (comunele Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Pechea).

Sursa: Realitatea de Galati