Sute de gălățeni au ieșit aseară, după ora 22.00, și s-au plimbat până după miezul nopții scandând împotriva restricțiilor de circulație impuse, dar și împotriva portului măștii în spații deschise. A fost un protest spontan la care s-au adunat aproximativ 500 de persoane. Marșul s-a desfășurat pe străzile Brăilei și Domnească, de la Prefectură până la Spitalul Județean.

În jurul orei 22.00, zeci de persoane s-au adunat concomitent în Țiglina 1 și în Centru. Grupurile s-au unit și au adunat din ce în ce mai multe persoane. Potrivit jandarmilor, coloana de protestatari avea circa 500 de persoane și câteva sute de mașini. Totul s-a încheiat fără încidente la ora 1.00, când protestatarii au ajuns în fața Spitalului Județean de Urgență Galați și au scandat ”Jos masca”. 

Oamenii au strigat ”Libertate”, ”Ieşiţi în stradă” şi au blocat circulaţia pe strada Brăilei. 

Principala nemulțumire a participanților are legătură cu noile restricții. Începând de duminică, în municipiul Galați oamenii nu mai au voie să circule pe străzi după ora 20.00 deoarece rata de infectare este mai mare de 4 persoane la mia de locuitori. 

sursa video: facebook

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentSimularea evaluării naţionale pentru clasa a VIII-a începe azi, cu proba la Limba şi literatura română
Articolul următorCulisele statului paralel, ora 18 – Când a început și cine se face VINOVAT de jaful BTT