Consiliul Judeţean Galaţi va depune spre finanţare, prin PNRR, un proiect de dotare cu aparatură medicală a unităţii de terapie intensivă din cadrul secţiei de neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”. Vor fi achiziţionate şi kituri medicale pentru screeningul unor afecţiuni medicale întâlnite la nou-născuţi.

„Vom achiziţiona aparate de ventilaţie mecanică, incubatoare, monitoare funcţii vitale, pompe de perfuzie şi injectomate. Toate pentru dotarea unităţii de terapie intensivă din cadrul secţiei de neonatologie. De asemenea, vom achiziţiona, în premieră pentru secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean, două kituri medicale pentru prevenţia retinopatiei la bebeluşii născuţi prematur şi pentru screeningul malformaţiilor congenitale cardiace la nou-născuţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Secţia de neonatologie are 55 de paturi, din care 10 pentru terapie intensivă neonatală, şi este dotată cu 31 de incubatoare. În 2022, 372 de nou-născuţi au fost internaţi în cadrul unităţii de terapie intensivă neonatală.

Valoarea proiectului este de 4.079.397 de lei.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentPremiul de aproape 4 milioane de euro la tragerea Joker de duminică a fost câștigat pe un bilet jucat la o agenție din Pechea, județul Galați
Articolul următorTânăr cu permis suspendat, depistat la volan în traficul nopții