O femeie de 54 de ani, diagnosticată cu gripă, reprezintă primul caz de gripă înregistrat şi raportat în județul Galaţi în prezentul sezon rece.

Cu mult mai devreme decât în alţi ani, în judeţul Galaţi a fost înregistrată prima infecţie cu virusul gripal. O femeie de 54 de ani, nevaccinată, potrivit medicilor, a fost diagnosticată cu gripă zilele trecute. Ea este ţinută sub observaţie şi pentru tratament în Spitalul de Boli Infecţioase.
„Pentru această pacientă, am primit confirmarea că a fost diagnosticată cu gripă de tipul AH3. La nivelul judeţului Galaţi, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită a persoanelor la risc, au fost imunizate 20.885 persoane. În stocul Direcţiei de Sănătate Publică au mai rămas 15.535 doze de vaccin antigripal”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galați.

Mult mai multe viroze decât în săptămâna precedentă

Cifrele de monitorizare au crescut faţă de săptămâna precedentă, când fuseseră raportate de medicii de familie 2.499 de cazuri de infecţii respiratorii.

Potrivit datelor centralizate de DSP, în Galaţi există, oficial, 2.655 de persoane cu viroze.  Cei mai afectaţi, cu 911 cazuri, sunt copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani. 86 dintre pacienţii diagnosticaţi cu viroze au avut nevoie de internare în spital. Numărul cazurilor de pneumonii a crescut de la 206, la 229. Tot copiii sunt categoria cea mai afectată.
„Categoria de vârstă cea mai afectată de pneumonii a fost, la ultima raportare, cea a copiilor de la 2 la 4 ani, unde s-au înregistrat 62 de cazuri, în creştere faţă de cele 60 de cazuri înregistrate acum două săptămâni, când cei mai afectaţi au fost copiii cu vârsta de până la un an”, a conchis Liliana Iordăchescu.

 

Articolul precedentO femeie a fost ucisă azi pe o trecere de pietoni din centrul Tecuciului
Articolul următorFotbalistele gălăţence s-au calificat în sferturile de finale ale „Cupei României”