În ședința CLM Galați de miercuri, 31 martie, a fost adoptată o hotărâre prin care Primăria municipiului Galaţi va acorda un stimulent de 1.000 de lei pentru fiecare nou-născut. Stimulentul financiar se acordă o singură dată pentru fiecare copil nou-născut.

La propunerea primarului municipiului Galaţi, Ionuţ-Florin Pucheanu, Consiliul Local a aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuţi în cuantum de 1.000 lei net pentru fiecare copil.

Proiectul pe care l-am iniţiat pentru acordarea unui sprijin de 1000 de lei pentru fiecare nou-născut a primit undă verde astăzi în Consiliul Local. Sunt sigur că această sumă este binevenită pentru orice copil şi familie. Vom continua demersurile pentru a veni în sprijinul familiei şi pentru creşterea natalităţii. Copiii merită toată susţinerea şi grija din prima clipă”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Pentru a beneficia de stimulentul financiar, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: cel puţin unul dintre părinţi sau părintele singur să aibă domiciliul stabil pe raza municipiului Galaţi cu cel puţin 1 an înainte de data naşterii copilului; naşterea copilului să fie înregistrată la o maternitate de pe teritoriul României; să depună cererea în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data externării mamei, dar nu mai mult de 90 de zile de la naştere; solicitantul nu are datorii restante la bugetul local.

Scopul acordării stimulentului financiar este de a oferi un sprijin familiilor cu domiciliul în Galaţi pentru creşterea şi îngrijirea copiilor. Stimulentul financiar pentru copiii nou-născuţi va fi acordat, la cerere, de către Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Galaţi, conform metodologiei aprobate de Consiliul Local. 

O astfel de hotărăre s-a mai luat și în CLM Brăila, în mandatul trecut, la inițiativa consilierului PMP, Daniela Rădulescu. 

Sursa: Realitatea de Galati