Primăria municipiului Galați a primit Eticheta europeană pentru excelență în buna guvernare – ELoGE, pentru aplicarea cu responsabilitate în activitatea administrației publice locale a celor 12 principii ale bunei guvernări democratice, așa cum au fost stabilite de către Consiliul Europei. Premiul a fost acordat în cadrul ceremoniei de lansare a proiectului, desfășurate la Palatul Victoria la începutul acestei luni.

ELoGE este un premiu acordat de către Consiliul Europei autorităților administrației publice locale, în baza unei analize făcute printr-un mecanism european și internațional de evaluare cu privire la calitatea guvernării locale și reprezintă o modalitate de certificare, de apreciere și de recunoaștere a acelor autorități publice locale a căror activitate se desfășoară la standarde internaționale.

Obiectul acestui program constă în analiza modului în care sunt implementate aceste principii în practică de către autoritățile publice locale. Este vorba despre: participare, reprezentare și corecta desfășurare a alegerilor; receptivitate; eficiență și eficacitate; deschidere și transparență; stat de drept; comportament etic; competențe și abilități; inovare și deschidere pentru schimbare; dezvoltare durabilă și orientare pe termen lung; management financiar solid; drepturile omului, diversitate culturală și coeziune socială; responsabilitate.

În total, 30 de autorități publice locale au primit acest premiu (patru consilii județene, șase municipii, șase orașe și 14 comune).

Consiliul Europei a acreditat Secretariatul General al Guvernului pentru ca în următorii trei ani să implementeze Eticheta Europeană pentru Excelență în Guvernare (ELoGE) împreună cu autoritățile publice locale din România, în cadrul acestui program de certificare a calității implementării principiilor bunei guvernări, la nivel local.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentTânăr de 20 de ani, din Ivești, depistat pozitiv, la substanța metamfetamină, în urma testării cu aparatul Drugtest
Articolul următorVernisajul expoziției „Portrete – tablouri, schiţe, grafică”