Primăria Galați acordă, de Paști, ajutoare de urgență sub formă de tichete sociale. Vedeți mai jos ce condiții trebuie îndeplinite.

Cererile de la potențialii beneficiari sunt așteptate în patru centre, până în data de 12 aprilie, de luni până joi, între orele 8,30 și 15,00, iar vineri, între orele 8,30 și 12,00.

Cine are dreptul la ajutoare

Potrivit HCL nr.163/11.04.2011, cu modificările și completările ulterioare, pot solicita un ajutor de urgență sub formă de tichete sociale:

  • pensionarii singuri sau familii de pensionari fără aparţinători legali sau ai căror susţinători legali nu au posibilităţi financiare;
  • familiile cu patru sau mai mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ;
  • familii monoparentale cu doi sau mai mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ;
  • familii confruntate cu probleme grave de sănătate a membrilor acestora, care în urma anchetei sociale, a detalierii bugetului familiei, a cheltuielilor lunare şi a actelor medicale prezentate la dosar, reprezintă cazuri sociale;
  • persoanele adulte cu handicap gradul I, II, III;
  • persoane/familii cu alte situaţii sociale deosebite, constatate în urma efectuării anchetei sociale.

Ce condiții trebuie îndeplinite

Persoanele/familiile care solicită ajutorul de urgenţă trebuie să îndeplinească următoarele condiții pentru a primi ajutorul:

– să locuiască singure, să nu aibă susţinători legali sau alte persoane obligate prin lege la întreţinere (obligaţie legală de întreţinere, contract de întreţinere sau de habitaţie viageră, etc); – venitul net/membru de familie să fie sub 700 lei/lună/membru de familie; – să nu deţină în proprietate o altă locuinţă, teren în municipiul Galaţi sau în alte localităţi sau autoturism, cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente; – spaţiul de locuit să nu depăşească exigenţele minimale pentru locuinţe prevăzute în Legea nr.114/1996 privind locuințele, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Acte necesare pentru obținerea ajutorului

Fiecare beneficiar al acestui ajutor de urgenţă sub formă de tichete sociale trebuie să facă dovada veniturilor personale, prin întocmirea unui dosar care să cuprindă următoarele acte:

  • cerere tip;
  • actele de identitate ale solicitantului și ale membrilor familiei;
  • acte care dovedesc situația materială a solicitantului și a familiei acestuia (cupon pensie/indemnizație/alocație/vmg, adeverință salariu și alte acte doveditoare ale venitului realizat);
  • acte medicale (actualizate) din  care să rezulte starea de sănătate precară, dacă este cazul,(adeverință medic specialist, certificat de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap, bilet de ieșire din spital).

Cererile se pot depune în următoarele puncte:

SERVICIUL PUBLIC DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ, Str. Fraternitatii nr.1, pentru

Centru, Port,  Zona  Gării,  Piața Centrală, Valea Orașului

PAROHIA POGORÂREA SF. DUH, Str. Saturn, pentru Mazepa I și Mazepa II,  Țiglina I, Țiglina II și  Țiglina III.

CENTRUL DE SPRIJIN SOCIAL PENTRU ROMI, Str. 1 Decembrie 1918 nr. 25,  pentru Cartier Siderurgiștilor Vest, Cartier Aurel Vlaicu, Micro 13B, Micro 14, Micro 38, Cartier Filești, Micro40, Micro 39A, Micro 39B, Micro 39C.

ASOCIAȚIA FILANTROPICĂ SF. ANTONIE CEL MARE, B-dul  Dunărea nr.70, pentru Micro 16, Micro 17, Micro 18, Micro 19, Micro 20, Micro 21, Cartier Barboși, Centura, Cartier Dimitrie Cantemir.

Valoarea unui tichet social este de 100 de lei. Anul trecut, de Paști, s-au acordat 1.276 de tichete sociale.

 

 

 

 

Articolul precedent1,5 milioane de euro pentru modernizarea Unităţii de Primire Urgenţe
Articolul următorUn tată și-a agresat copiii pentru a o determina pe soție să revină acasă