Pregătirea secțiilor de votare a început încă de ieri la Galați. Muncitorii au lucrat în unităţile de învăţământ unde erau clase libere.

La Liceul Tehnologic „Paul Dimo” au fost pregătite patru secţii de votare. Muncitorii au avut nevoie de maximum 20 de minute pentru a instala cabinele de vot într-o secţie. „Am început astăzi (joi – n.r.), de la ora 12,00, iar vineri vom începe de la ora 8,00. Montajul efectiv durează 15-20 de minute, iar până vineri, în jurul orei 22,00, vom finaliza amenajarea tuturor celor 176 de secţii de votare din municipiu. Nu am putut face treabă în toate unităţile de învăţământ încă de astăzi pentru că sunt cursuri şi sălile sunt ocupate. Sunt câte patru sau cinci secţii de votare pe unitate şcolară şi nu ne putem permite să perturbăm cursurile elevilor. La Şcoala Nr. 12, de exemplu, avem zece secţii de votare, cele mai multe. Dar suntem patru echipe, suntem împărţiţi pe cartiere şi totul va fi gata până vineri seară, astfel încât să nu existe probleme în ziua votului”, ne-a declarat Vasile Onofrei, reprezentantul Primăriei Galaţi.

„Este o perioadă în care elevii noştri sunt în practică la agenţii economici, motiv pentru care avem şi clase goale. Tocmai de aceea, la noi au putut fi amenajate cele patru secţii de votare, situate la parterul clădirii. Procesul de învăţământ nu este perturbat”, a explicat Mirela Niţă, directoarea Liceului Tehnologic „Paul Dimo”.

436 de secții de votare pentru întreg județul

În judeţul Galaţi vor fi amenajate 436 de secţii de votare. 176 dintre acestea vor fi în municipiul Galaţi şi 33 în municipiul Tecuci. Pe listele electorale permanente se află 522.164 de persoane.
În judeţul Galaţi, au fost repartizate 577.295 de buletine de vot, s-au cumpărat 2.180 de ştampile cu menţiunea „VOTAT”, 436 de ştampile de control, 537.628 de timbre autocolante, 1.308 broşuri şi 3.924 de ecusoane pentru membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare.

Articolul precedentSfinții Mihail și Gavriil sunt sărbătoriți astăzi!
Articolul următorPrima ţară care face acest pas. Introduce în învăţământul primar o disciplină obligatorie despre schimbările climatice