Pompierii se antrenează astăzi pentru a răspunde în caz de inundaţii. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă organizează un exerciţiu la Tecuci şi Munteni.

ISU Galați organizează astăzi, 20 martie, între orele 11,00 şi 13,00, la Tecuci și Munteni, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren. 

Potrivit scenariului, salvatorii se vor confrunta cu vreme instabilă, intensificări ale vântului, precipitaţii abundente. Vor fi prezente averse care pot produce acumulări mari de apă.  

Obiectivul exerciţiului îl constituie pregătirea şi antrenarea personalului de specialitate. Salvatorii trebuie să poată interveni cu acţiuni de sprijin, respectiv de gestionare a situaţiilor de urgenţă în caz de inundaţii în bazinul râului Bârlad. 

Principalele mijloace implicate sunt patru motopompe remorcabile, din care una de mare capacitate, un autocamion și cinci autospeciale.

La exercițiu vor participa forțe și mijloace ale Detaşamentului și Secției de Pompieri Galaţi, Secţiei de Pompieri Tecuci, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, personalul din tura U.P.U. Galaţi, Agenţia de Protecţia Mediului Galaţi, CLSU Tecuci, Munteni, Negrileşti, Ghidigeni și militari din Garnizoana Galaţi.

 

Articolul precedentAccident mortal, pe trecere de pietoni, aproape de ieşirea din oraş
Articolul următorTaxa pentru emiterea cărților de identitate se poate plăti acum și online