535 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 55 de premise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri și de ordine publică, în urma unei acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, desfășurată pe raza județului Galați.

La data de 26 august a.c., în intervalul orar 15.00-19.00, poliţiştii Serviciului Rutier Galați şi cei ai structurilor rutiere și de ordine publică municipale şi orăşeneşti au acționat, în sistem integrat, sub coordonarea Direcției Rutiere, pe drumurile naționale și județene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În acțiune au fost implicați peste 50 de polițiști gălățeni, în sprijinul acestora venind și polițiști rutieri din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brăila,Vrancea,Vaslui și Tulcea.

Au fost constatate 535 de contravenții, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare de 215 320 de lei.

Au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 55 de permise de conducere ( 31 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 15 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, 6 pentru depășire neregulamentară și 3 pentru conducere sub influența alcoolului) și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat comiterea a două infracțiuni: conducere fără permis și uz de fals.

Astfel, pe strada Ecaterina Teodoroiu, din municipiul Tecuci, a fost oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 34 de ani. Acesta le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere emis de autoritățile din Republica Moldova.

Întrucât, în bazele de date, bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere, iar verificările efectuate au stabilit că documentul prezentat ar fi fals, polițiștii au întocmit dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.

 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentNou bilanț CoVid-19: 946 de cazuri, 19 decese, 238 pacienți în ATI
Articolul următorBărbat condamnat pentru proxenetism depistat de polițiști și încarcerat