Președintele CJ Galați, Costel Fotea, a fost zilele trecute pe șantierul podului hobanat, pentru a vedea cum merg lucrările, unde sunt probleme și care sunt soluțiile pentru a grăbi ritmul.

”Am discutat cu reprezentanții firmelor care lucrează la podul hobanat și le-am transmis clar și fără ocolișuri că acest pod hobanat trebuie finalizat anul acesta.
Este o investiție extrem de importantă pentru Galați. În acest moment, se fac ultimele pregătiri și lucrări pentru a începe una dintre cele mai importante etape din construcția acestui pod – montarea hobanelor (cabluri de oțel), care se face pas cu pas pentru susținerea tablierului metalic și stabilitatea întregii structurii a podului. Vorbim de 44 de hobane care vor susține greutatea podului.
De asemenea, a fost turnată și o primă placă de beton, pe o lungime de 35 de metri, peste care, mai târziu, se va așterne asfaltul. De altfel, restul plăcilor se vor turna în funcție de montarea hobanelor, astfel încât stabilitatea podului să nu fie afectată” a spus Costel Fotea.

Până în acest moment, pentru construcția podului s-au folosit peste 9300 de mc de beton și aproape 3000 de tone de fier.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentProfesorul Petru Alexe: Carnea în laborator pentru moment este o promisiune. Ea nu a reușit încă să ajungă la structura normală a cărnii şi evident nu poate avea toate utilizările
Articolul următorEugen Tomac a fost reales președinte al PMP. ”Voi face tot ceea ce trebuie pentru ca partidul nostru să se consolideze, să reuşească să-şi atingă toate obiectivele”