3.274 de candidaţi cu medii cuprinse între 2,60 şi 10,00 au fost repartizaţi la liceele din judeţul Galaţi, în urma repartizării computerizate a elevilor care au susţinut examenele din cadrul Evaluării Naţionale.

Elevii gălăţeni cu media 10,00 au optat pentru Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” şi Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, la specializările matematică-informatică, respectiv, ştiinţele naturii. Cea mai mică medie de admitere, 2,60, a fost cea a unui candidat admis la Liceul Tehnologic „Ovid Caledoniu” din Tecuci, la specializarea turism şi alimentaţie.

Ierarhia liceelor gălăţene, în funcţie de ultima medie de admitere, este condusă, ca de obicei, de Colegiul Naţional „V. Alecsandri”, unde cea mai mică medie de admitere a fost 9,02. La Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu” s-a intrat cu 8,62, iar Colegiul Naţional „C. Negri” are elevi cu medii de admitere de peste 8,54.

La Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” s-a intrat cu 8,23, Liceul Teoretic „Dunărea” va avea elevi cu medii peste 7,89, în timp ce la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” Tecuci, ultima medie de admitere a fost 7,66. La Liceul Teoretic „Mircea Eliade” au fost repartizaţi elevi cu ultima medie 7,53, la Colegiul Naţional „Spiru Haret” Tecuci, ultima medie de admitere a fost 7,52, iar la Liceul Teoretic „Sf. Maria” s-a intrat cu 7,10.

Medii de intrare la alte licee din judeţul Galaţi

Iată şi ultimele medii de intrare de la alte licee din judeţul Galaţi: Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” – 6,94, Liceul Teoretic „Transporturi Căi Ferate” – 6,40, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” – 5,90, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” – 5,65, Liceul Teoretic „Anghel Saligny” – 5,11, Colegiul Tehnic „Paul Dimo” – 5,01, Liceul Teoretic „Paul Bujor” din Bereşti – 4,70, Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” – 4,31, Liceul „Costache Conachi” din Pechea – 3,90, Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc” – 3,84, Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” – 3,53 şi Colegiul Tehnic „Radu Negru” – 3,51.

Cum există licee la care numărul de elevi nu s-a completat, cei care nu au fost prins un loc în această etapă vor fi repartizaţi ulterior. Un caz deosebit este Liceul de Marină, o şcoală cu tradiţie în Galaţi, pentru care au optat doar doi candidaţi.

Începând cu data de 18 iulie, se vor afişa locurile disponibile rămase şi se va derula cea de-a doua etapă a admiterii. La liceele gălăţene s-au aprobat în total 3.724 de locuri, astfel că 450 de candidaţi pot fi repartizaţi în etapa următoare.

Articolul precedentCadavrul unui bărbat necunoscut, găsit în apropierea Siretului
Articolul următorUn pieton a murit, noaptea trecută, pe strada Oţelarilor din Galaţi