Peste 3.000 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii şi pneumonii

2.840 de persoane au viroze respiratorii şi 221 au pneumonie

Peste 3.000 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii şi pneumonii, în ultima săptămână, conform unei raportări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

Numărul celor care s-au îmbolnăvit săptămâna trecută este mai mare decât al celor afectaţi în săptămâna precedentă. Astfel, 2.840 de persoane din judeţul Galaţi au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, faţă de 2.701, cât s-a înregistrat la raportarea anterioară. În acelaşi timp, numărul gălăţenilor cu pneumonie a crescut de la 173 la 221.

Categoria cea mai afectată de viroze respiratorii este cea a copiilor de la 5 la 14 ani, unde s-au înregistrat 929 de cazuri, faţă de 926 de cazuri, acum două săptămâni. Dintre cei diagnosticaţi cu viroze, 85 au fost internaţi în spital, faţă de 72, câţi au avut nevoie de internare cu o săptămână înainte.

La peumonii, categoria de vârstă cea mai afectată este cea a copiilor de la 2 la 4 ani, unde s-au înregistat 68 de cazuri, faţă de 47, în săptămâna anterioară. Din totalul celor bolnavi, 75 au fost internaţi din cauza complicaţiilor apărute, faţă de 65, câţi fuseseră internaţi acum două săptămâni.

Deocamdată, la nivelul judeţului Galaţi, nu s-a înregistrat nici un caz de gripă. Campania de vaccinare antigripală gratuită a persoanelor cu risc a început deja, iar DSP continuă distribuirea celor 2.400 de doze de vaccin primite de la Ministerul Sănătăţii. În acest sezon rece, vor ajunge la Galaţi 44.000 de doze de vaccin antigripal, în condiţiile în care au dreptul la imunizare gratuită circa 70.000 de persoane.

Articolul precedentCea de-a treia ediţie a Openului Galaţiului la cultură generală
Articolul următorGălăţeanca Alexandra Alexe, dublă campioană europeană la haltere