Pesta porcină africană a ajuns la porţile municipiului Galaţi

Pesta porcină africană a ajuns la porţile municipiului Galaţi, ultimul focar confirmat fiind într-o gospodărie din cartierul Barboşi, aflat în marginea sudică a oraşului.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat, marţi, planul de măsuri în zonele de protecție și de supraveghere. S-a decis astfel uciderea preventivă a suinelor din respectiva gospodărie (patru porci adulți şi zece purcei) și s-au instaurat o zonă de protecție în jurul focarului, de trei kilometri, și o zonă de supraveghere, de zece kilometri.

Zona de protecție include localitățile Galați, Smârdan, Șendreni, Șerbeștii Vechi, Traian, IC Brătianu (județul Tulcea), Vădeni și Baldovinești (județul Brăila). Sunt incluse, de asemenea, fondurile de vânătoare Șendreni, Tulucești și Galați. În aceste zone, transportul porcilor pe drumurile publice sunt interzise, niciun animal domestic nu poate intra sau părasi o exploatație fără autorizare, animalele sunt suspuse supravegherii medicilor veterinari.

În judeţul Galaţi au fost confirmate în această vară 18 focare de pestă porcină africană şi au fost sacrificaţi, în total, circa 1.300 de porci.

Articolul precedentO șoferiță începătoare a provocat un accident cu trei răniți
Articolul următorTestarea la legislație are loc astăzi, iar vineri se pot recupera permisele