Oțelul Galați avea nevoie de o victorie sau măcar de un egal de goluri în meciul jucat la Însurăței, cu Dacia Unirea Brăila. echipa lui Petre Grigoraș a încercat să atace, dar s-a lovit de barajul brăilenilor, bine coordonat de Cătălin Stănciulescu, dar și cu un portar în zi bună. Brăilenii au marcat unicul gol al meciului în minutul 86, când jucătorii Oțelului atacau cu toate liniile și i-au surprins pe un contraatac care a făcut ca scorul să devină 1-0 când mai erau doar 4 minute din timpul regulamentar de joc.

Pentru SC Oțelul este al patrulea sezon consecutiv de Liga a 3-a în care își propune accederea în eșalonul superior, dar eșuează, spre dezamăgirea celor peste 300 de gălățeni care au venit să-și încurajeze favoriții la meciul retur. În tribuna stadionului din Însurăței, pe zona rezervată gălățenilor, au luat loc primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, dar și antrenorul Dorinel Munteanu, cel cu care gălățenii au realizat cea mai mare performanță din istorie.

În minutul 9 Petre a preluat cu călcâiul în careu, în dreapta, și a vrut să pătrundă pe lângă Ghiocel, însă fundașul Oțelului a protejat bine, iar atacantul brăilenilor a căzut și a cerut penalty, însă arbitrul a lăsat jocul să continue. În minutul 18 gălățenii au avut un prim șut pe poartă. Cîrjan a șutat slab de la 20 de metri și portarul Andrei a reținut. În minutul 21 Stoian a executat o lovitură liberă și a trimis în careu, la 6 metri, dar lovitura de cap a lui Răducat a trecut paralel cu poarta. În minutul 26 Stoian a șutat de la marginea careului, dar Andrei a reținut. Brăilenii au pornit un atac la capătul căruia Petre a centrat în careu, iar Stănescu a reluat din 10 metri peste poartă.

În minutul 29 Neagu a executat o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta și a trimis în careu, de unde Răducan a reluat cu capul dar Andrei a respins în față, iar Robu a îndepărtat pericolul. În minutul 39 Nica a șutat din lateral dreapta, dar mingea a trecut peste poarta gazdelor. Scorul la pauză a rămas 0-0.

În minutul 47 Dacia Unirea a avut o lovitură liberă din lateral stânga, dar șutul lui patrick Petre a fost reținut de Dinu. În minutul 50 Batchabi a fost faultat la limita careului, în lateral stânga. Petre executat direct pe poartă, dar portarul gălățenilor a reținut.

În minutul 53 Dobre i-a pasat în adâncime lui Răducan, care a șutat slab de la 16 metri și Andrei a respins cu piciorul. În minutul 57 Stoian a centrat dintr-un corner, iar Cîrjan a reluat cu capul peste poartă. În minutul 66 Petre a executat un corner de pe stânga, Dinu a boxat și mingea a ajuns la 20 de metri la Vîlceanu, care a șutat mult peste poartă.

În minutul 72 Dobre a șutat la poartă, de la 22 de metri, dar Andrei a reușit să boxeze o minge care se ducea sub transversală. În minutul 83 Farcaș a centrat din banda dreaptă pe colțul scurt, iar Răducan din 3 metri nu a reușit să-l învingă pe portarul Andrei, care a respins în corner.

În minutul 86, când gălățenii atacau cu fundașii dincolo de linia de centru, Apostol a trimis o pasă pe contraatac pentru Cocîrlă și Ioniță, Cocîrlă a intrat în careu și i-a pasat lui Narcis Ioniță, acesta l-a driblat pe Dinu și a șutat la colțul lung, 1-0!

În minutul 88 Răducan a pătruns în careu pe dreapta, și a șutat din colțul careului de 6 metri direct în portar, ieșit la întâmpinare și împrejmuit de alți doi coechipieri veniți să-l ajute să blocheze. În minutul 90+4 Cocîrlă scapă pe contraatac în flancul drept, trage din marginea careului la colțul scurt, iar Dinu parează în corner și brăilenii au ținut de minge până la fluierul final care a consființit revenirea în Liga a 2-a a Daciei unirea Brăila după două sezoane petrecute în Liga a 3-a.

Dacia Unirea: Cristian Andrei – Marius Cocîrlă, Marius Moroianu, Cătălin Stănciulescu, Nicola Păvălache – Valentin Robu, George Apostol, Florin Lungu, Robert Vâlceanu (Narcis Ioniță 85′) – Raphael Stănescu (Gabby Batchabi 46′), Patrick Petre (Andrei Apostolache 74′)

SC Oțelul: Iulian Dinu – Ștefan Farcaș, Stelian Cucu, Costin Ghiocel, Marius Sevastian (Bogdan Gavrilă 74′) – Ionuț Neagu, Fernando Dobre (Denis Cireș 74′) – Cosmin Stoian, Alin Nica, Gabriel Răducan – George Cîrjan (Georgian Păun 74′)

Sursa: Realitatea de Braila