Sâmbătă seara, pe stadionul Oțelul din Galați, SC Oțelul a câștigat ultimul meci amical disputat înaintea debutului în Liga a 2-a. Formația pregătită de Dorinel Munteanu a învins cu scorul 4-1 (2-0) pe Farul II Constanța, echipa satelit a clubului patronat de Gheorghe Hagi.

Scorul a fost deschis de Alin Nica în minutul 11, iar Răzvan Gorovei a marcat pentru 2-0. După pauză Vasile Jardan a dus scorul la 3-0, după o fază creată de Alin Nica. Casap a redus din handicap, iar pentru 4-1 a marcat din nou Alin Nica.

Oțelul a început meciul cu formula: Dur-Bozoancă – Rus, Yabre, Azinovic, Nedelea – Jardan, Markovic, Gorovei – Nica, Cîrjan, Mitoi. Pe parcursul reprizei a doua au mai jucat: Pop – Farcaș, Sîrghi, Cireș, Reyes, Maxim, Kip, Berisha, Ilie, Bordun, Râpan.

Pentru satelitul celor de la Farul Constanța, echipă ce evoluează în Liga a III-a au evoluat o serie de jucător ce cochetează cu prima echipă a Farului: Nicolas Popescu, fiul fostului internațional Gheorghe Popescu, Martinovic, Sali, Andronache, Casap autorul golului, sau Băceanu, jucător ce s-a antrenat cu Oțelul în prima parte a pregătirilor.

Pentru Oțelul urmează debutul în Liga a 2-a sâmbătă, 6 august, de la ora 11.30, pe stadionul ”Oțelul” cu Poli Iași.

Înaintea acestei partide, gălățenii au anunțat că a semnat angajamente cu încă 4 jucători: Vanja Markovic (mijlocaș central), Maykel Reyes Villarreal (fundaș central), Antonio Azinovic (fundaș central) și David Ilie (atacant).

Vanja Marković este un jucător sârb în vârstă de 28 de ani, care evoluează pe postul de mijlocaș central. Vanja vine la Oțelul de la Ruch Chorzow, formație cu care a promovat sezonul trecut în a doua ligă poloneză. Maykel Reyes Villarreal este un fotbalist columbian, în vârstă de 24 de ani, evoluează pe postul de fundaș central și vine la Oțelul de la Walter Ferretti, echipă care activează în prima ligă din Nicaragua. Antonio Azinovic este un  jucător croat, născut la Zagreb pe 17 ianuarie 1992 (30 ani). Are 1,91 înălțime, evoluează pe postul de fundaș central și vine la Oțelul de la Bregalnica Stip, echipă din prima ligă a Macedoniei. David Ilie este atacant, are 17 ani și vine la Oțelul de la Petrolul Ploiești. 

Sursa: Realitatea de Galati