Primăria municipiului Galați informează că, începând cu 1 aprilie 2021, în transportul public în comun se schimbă principiul de tarifare de la taxarea pe călătorie la taxarea orară în privința legitimațiilor de călătorie (bilete/abonamente). Fiecare călător va avea obligația de a-și valida biletul sau cardul de abonament ori de câte urcă într-un mijloc de transport. 

O noutate este introducerea biletului temporar de călătorie valabil timp de 60 de minute, care va trebui de asemenea validat la urcarea în fiecare mijloc de transport folosit. Avantajul acestui sistem constă în faptul că gălățenii pot circula timp de o oră cu același bilet, folosind oricâte mijloace de transport le sunt necesare pentru a ajunge la destinația dorită.  Mai mult, dacă se întâmplă ca o persoană să urce într-un mijloc de transport la minutul 59 de valabilitate a biletului, aceasta își poate încheia călătoria cu acel mijloc de transport.

Biletul va putea fi procurat și de la automate (TVM) sau prin intermediul aplicației Transport Galați, generând un QR Code, ce va fi validat la urcarea în mijlocul de transport.

Costul unui bilet valabil 60 de minute este de 2 lei.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentTestele rapide antigen pot fi făcute în farmacii
Articolul următorDocument care atestă valabilitatea inspecției tehnice periodice, fals