Nouă microcentrale de cartier au fost puse în funcțiune la Galaţi

Nouă microcentrale de cartier au fost puse în funcțiune la Galaţi, prin transformarea unor puncte termice şi schimbătoare de căldură. Cele nouă microcentrale furnizează căldură mai multor blocuri din cartierele Mazepa, Țiglina I, Micro 19, Aurel Vlaicu, Micro 39 și Micro 40, dar și unor instituții publice de pe strada Domnească.

Conform Primăriei, este vorba despre SC 16 din Mazepa – care furnizează căldură blocurilor Salcia 1 și Salcia 2, PT 2 și PT 4 din Țiglina I – care furnizează blocurilor I1 și I3, SC 50 din Micro 19 – care furnizează căldură blocului G5, blocului „Sănătatea” și blocului „60 de apartamente”, PT Liceul Metalurgic din Aurel Vlaicu – care furnizează căldură blocului C, SC 7 din Micro 39 – care furnizează căldură blocului B2 și SC 3 din Micro 40 – care furnizează căldură căminelor Mehid 1 și Teleconstrucția.

De asemenea, sunt în funcțiune două dintre cele patru puncte termice care furnizează agent termic mai multor instituții publice. Este vorba despre PT Cristal – care deservește Instituția Prefectului și blocul Cristal și PT CFR1 – care deservește instituțiile cu sediul în strada Domnească nr. 102, respectiv Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidența Persoanelor, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor, Serviciul Public Comunitar Permise Conducere și Înmatriculare Auto, Serviciul Poliției Rutiere şi Secția 5 Poliție.

La toate celelalte microcentrale de cartier se lucrează, inclusiv în weekend. În total, Primăria vizează transformarea a 24 de puncte termice (PT) și schimbătoare de căldură (SC) în microcentrale de cartier. Dintre acestea, 20 vor furniza agent termic pentru 6.000 de apartamente, iar patru vor deservi instituții publice.

Articolul precedentAcţiune simbolică de împădurire cu puieți de stejar, în comuna Tuluceşti
Articolul următorRata şomajului în judeţul Galaţi a scăzut până la 6,66%