În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean s-au aprobat noi investiții și aducerea de echipamente la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Echipamentele in valoare de 624.500 de lei vor consta într-un sistem complet de depistarea a noului coronavirus, două izolete, trei tuneluri dezinfectante şi un sistem prin care radiografiile vor putea fi examinate în format digital,

„Am modificat lista de investiţii a spitalului, astfel încât unitatea medicală să poată demara de urgenţă procedurile de achiziţie publică […]. Izoletele vor intra în dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe şi a secţiei de ATI, iar tunelurile dezinfectante vor fi montate în secţia nou înfiinţată pentru pacienţii confirmaţi sau care sunt suspecţi de infectare cu noul coronavirus şi la secţia de terapie intensivă”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.”

Tot prin intermediul Consiliului Județean s-au adus trei tuneluri dezinfectante la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Spitalul de Pneumoftiziologie. Unul va fi montat la Spitalul de Pneumofiziologie, iar celelalte două vor ajunge la Spitalul de Boli Infecțioase, unde sunt internați majoritatea pacienților infectați cu Covid-19.

“Echipamentele sunt prevăzute cu pulverizatoare cu senzor de mişcare, covor umed pentru dezinfectarea încălţămintei, lampă UV şi termometru digital. Astfel, dezinfectarea se va realiza atât prin pulverizarea unor soluţii biocide, cât şi cu ajutorul razelor ultraviolete”. Echipamentele au fost donate de Next Energy Parteners SRL.

Articolul precedentSituația în județul Galați
Articolul următorPolițist infectat cu noul coronavirus