Municipiul Galaţi a primit, joi, distincţia „Best Electric City”, în cadrul unui eveniment care a avut loc la sediul Ministerului Mediului. Este vorba despre un premiu acordat pentru programul de instalare a staţiilor de încărcare a maşinilor electrice.

”Orașul nostru s-a schimbat foarte mult, grație măsurilor pe care le-am luat în linia protejării mediului, iar o componentă importantă este cea care privește transportul electric. Pentru că încurajăm și susținem un transport ecologic. Avem în acest moment în oraș 46 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, iar prin proiectele pe care le derulăm vom ajunge la 200 de stații. Este un premiu care ne onorează și ne obligă să continuăm pe acest drum, în pas cu noile tendințe, pentru un mediu curat și sănătos. Premiul ne-a fost oferit în cadrul competiției Best Electric Car care a dezvoltat un parteneriat cu Ministerul Mediului. Trofeul Best Electric City în Romania este pentru cel mai prietenos oraș cu mașinile electrice din punct de vedere al infrastructurii publice de încărcare.” a spus primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu. 

Trofeul i-a fost înmânat primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, de către ministrul Mediului Tánczos Barna.

Primarul Pucheanu a vorbit despre infrastructura orașului și planurile privind proiectele care susțin mobilitatea electrică în localitate, unde există deja 46 de stații pe domeniul privat și alte 145 de stații noi care se află în implementare.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentASF și FGA, căpușate politic! 800 de posturi ocupate de rudele, prietenii și relațiile puternicilor zilei
Articolul următorGuvernul a aprobat măsuri pentru susţinerea producţiei de usturoi şi de cartofi