Miron Mitrea a vorbit la Realitatea PLUS despre dosarul generalilor. El a explicat cine au fost cei implicați în evoluția profesională a lui Coldea.

Miron Mitrea a explicat cum Traian Băsescu și Monica Macovei au creat acest sistem securistic și în ce context a ajuns Florian Coldea să ocupe funcții cheie în statul Român:

„Traian Băsescu, la propunerea Monicăi Macovei, care era un procuror comunist, a creat un sistem. A căutat niște tineri manevrabili, manipulabili, s-a făcut o întreagă fișă, caracterul lor îl citești, a știut că e vorba de oameni cu caracter elastic, ca să fiu elegant.

Florian Coldea a condus cu binecuvântare din afară. Reprezentanții FBI au fost în România și au lucrat cu el 100%, pas cu pas. Astăzi, tot scandalul a apărut imediat după raportul Departamentului de Stat pentru România, acolo îți dai seama că e supărare mare pe ce s-a întâmplat în zona asta de servicii. Eu știu că în momentul în care s-au făcut înregistrările și au fost imediat prezentate, ele au ajuns și în alte cancelarii, cei care le-au făcut s-au asigurat că nu se poate mușamaliza. Nu a izbucnit la comandă exterioară, a izbucnit din țară.

Se știa tot, știm cu toții cum a lucrat”, spune Miron Mitrea.

Mitrea mai explică și faptul că este foarte posibil să mai apară informații noi în spațiul public din acest dosar:

„Este o bucățică din iceberg ceea ce a ieșit, dacă lucrurile vor merge așa cum mă aștept eu, urmează să apară și alte lucruri”.

Mai mult, Miron Mitrea susține că Laura Codruța Kovesi a fost prinsă de caracatița influenței lui Coldea, în special după momentul în care a devenit șefa DNA.

„Laura Codruța Kovesi, cât a fost procuror, eu cred că și-a făcut treaba, am momente în care ea a dat decizii bune. Când a trecut la DNA, această caracatiță condusă de Coldea a reușit să o controleze. Nimeni nu se duce să ne spună ce e cu dosarele SIPA pe care a pus mâna Macovei”.

 

Articolul precedentLecția de drept. Tot mai multe persoane apelează la convențiile matrimoniale
Articolul următorFlorian Coldea NU și-a depus nici acum cauțiunea de 500.000 de lei