Mii de gălăţeni, participanţi la „Summer Parade” de „Zilele Dunării”

Manifestările dedicate ”Zilele Dunării” au continuat vineri, 29 iunie, cu o paradă specială, intitulată ”Summer Parade”. Evenimentul, aflat la cea de-a doua ediție, a atras mii de gălățeni, participanți și spectatori. Atmosfera a fost încinsă de carele alegorice, de ritmurile muzicii antrenante, dar și de MC-ul manifestării, celebrul dansator Wilmark.

Ca și la prima ediţie, de anul trecut, parada a adus laolaltă dansatori de toate tipurile și de toate vârstele. Sportivi, persoane cu dizabilități, bicicliști, motocicliști, dar și gălăţeni obişnuiţi, au venit cu animalele de companie sau cu copiii. La orele 19,00, coloana a plecat de la fântâna artenziană „Fata pe valuri”, din Centru,  către Grădina Publică. Traficul pe strada Domnească a fost oprit mai bine de două ore. Participanții la paradă au dansat, au cântat și au defilat spre deliciul oamenilor adunați de-a lungul traseului. Cei mai fericiți au fost, cu siguranță, cei mici. Şi-au făcut fotografii cu mai multe personaje din desene animate. Prezenți la manifestare, motocicliștii ne-au mărturisit că speră ca printre cei mici să fie și viitori iubitori de adrenalină pe două roți.
De la paradă nu a lipsit nici drapelul României, mai mulți tineri defilând cu un steag de aproximativ 500 de metri pătrați. Pe parcurs, coloana s-a oprit, iar gălățenii veniți să admire parada au avut parte și de spectacol, dar și de numere inedite de dans. În fața Prefecturii, de exemplu, s-a dansat pe ritmuri latino, dar s-a încins și o horă mare. Întreaga paradă s-a încheiat în Grădina Publică, unde a avut loc și un flashmob pe ritmuri populare. Summer Parade este la a doua ediție, dar organizatorii promit că va deveni o tradiție pentru a celebra ”Ziua Dunării”.

Articolul precedentMulte asociaţii de proprietari din Galaţi nu au apă potabilă
Articolul următor2.000 de gălăţeni s-au bucurat astăzi, după un an, de o plimbare pe Dunăre