Membrii Ansamblului Folcloric „Rădeşteanca”, în vizită la Bucureşti. Parohia și  școala din Rădești le-a mulţumit astfel pentru eforturile depuse. 

Pe 31 octombrie a.c., cu binecuvântarea Î.P.S. Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, grupul folcloric „Rădeșteanca” din Rădești, județul Galați, a făcut o vizită la Bucureşti, aflăm de la pr. Rareş Bucur. Copiii au vizitat mai multe obiective turistice cu o deosebită încărcătură spirituală şi culturală.

Această excursie a fost organizată în contextul „Anul Omagial al satului românesc”. Parohia și şcoala din Rădești i-au răsplătit pe copii pentru eforturile depuse în acest an pentru promovarea tradițiilor, datinilor și obiceiurilor autentice ale satului românesc.

Invitaţi la Muzeul Satului pe 1 Iunie anul viitor 

Prima oprire a grupului format din elevi, preoți și cadre didactice din Rădești a fost la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitală. Acolo, sub îndrumarea doamnei Paulina Popoiu, managerul muzeului, au vizitat casa gospodarului Toma Porumb, strămutată din satul lor natal în muzeu.

După vizitarea casei, părintele Cezar Gagiu, protoiereu de Târgu Bujor, a oficiat o slujbă de pomenire pentru preoții, învățătorii și primarii gospodari din Rădești trecuți la cele veșnice.

Pentru a-şi răsplăti gazdele, copiii le-au oferit un spectacol de cântece și jocuri populare. La rândul lor, elevii au primit cu mare bucurie colăcei și dulciuri.

Paulina Popoiu a fost foarte impresionată de numărul mare de copii prezenți, îmbrăcați în costume populare tradiţionale. Le-a adresat invitația să participe anul viitor, pe 1 Iunie, la un festival dedicat copiilor.

Rugăciuni la Catedrala Patriarhală

În continuarea excursiei, grupul s-a deplasat la Catedrala Națională și apoi la Catedrala Patriarhală de pe Colina Bucuriei, acolo unde, cu evlavie și bucurie s-au închinat la moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Vizita în capitala țării s-a încheiat la Catedrala Mitropolitană Onorifică „Sfântul Spiridon Nou”, care adăpostește un fragment din moaștele ocrotitorului ei spiritual, Sfântul Spiridon al Trimitundei.

Articolul precedentCei cinci care au marcat zoologia românească în ultimul secol
Articolul următorÎn primele trei trimestre, mai mulţi agenţi economici noi la Galaţi