InfoCons a emis mai multe alerte pentru măști neconforme care se găsesc pe piață.

Ultimle două alerte sunt pentru măști marca LexusLance și Oany venite din China. Până acum sunt 41 de tipuri de măști neconforme care pot fi găsite pe piață.

„Chiar dacă trecem prpintr-o perioadă mai dificilă, trebuie să fim atenți de unde, cum și ce cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstrați bonl fiscal, dacă va fi nevoie să depuneți o reclamație!”, au transmis cei de la InfoCons, conform Mediafax.

„Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise.  Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate în baza Legii nr. 55/2020, art.65, lit.H, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții“ se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei”, mai scriu cei de la InfoCons.

Aveți aici link-ul către InfoCons și lista măștilor neconforme: https://www.infocons.ro/ro/i–MjMxMjMtMQ.html