Aseară la Biblioteca Franceză Eugène Ionesco a avut loc lansarea audiobook-ului „Istoria la persoana întâi”.

Acest audiobook (o carte audio, în care textul este lecturat, fiind necesară numai ascultarea și atenția auditorului) este un proiect al studenților din anul III de la Facultatea de Teatru din Galați. Astfel, tinerii actori au redat prin vocile lor memoriile unor personalități istorice – făuritoare de istorie, precum cele ale Reginei Maria a României, Principesei Ileana, Constantin Argetoianu sau I.Gh. Duca. Biblioteca Franceză Eugène Ionesco a fost gazda evenimentului pentru o seară.

Coordonatoarea proiectului, Lector univ. dr. Ioana Visalon alături de studenții acesteia, Georgiana Răpcianu și Marius Avramescu – care au interpretat live, și domnul Victor Cilincă au întreținut atmosfera cu iz istoric. Au putut fi audiați de pe audiobook studenții Daniela Badiceanu și Mihai Cerneanu. S-au alăturat serii, dar și proiectului profesorii conf. univ. dr. Eugen Dan Drăgoi, lector univ. dr. Victor Mihăilescu, lector univ. dr. Liviu-Adrian Sandu și domnul decan al Facultății de Arte prof. univ. dr. Teodor Niță.

Pentru cei care au ratat lansarea de aseară, pot lua parte la activitatea similară de la librăria Humanitas de sâmbătă de la ora 16.00.

Articolul precedentO trecere de pietoni modernă
Articolul următor„Revelionul Pensionarilor” este organizat și anul acesta