La Galaţi, autobuzele vor veni mai rar, pentru că Transurb nu mai are maşini

La Galaţi, autobuzele vor veni mai rar, pentru că Transurb nu mai are maşini şi a solicitat Consiliului Local o „diagramă de circulaţie mai relaxată”.

Cererea societăţii de transport public local a fost aprobată, în şedinţa extraordinară de joi, astfel că gălăţenii vor avea de aşteptat mai mult în staţii un mijloc de transport. În plus, s-a votat şi desfiinţarea a două trasee, autobuzul 14 şi tramvaiul 41, care s-au dovedit nerentabile, din cauza numărului redus de călători. Noul program de transport urmează să intre în vigoare, cel mai probabil, pe 15 decembrie.

În urma deciziei consilierilor, pe traseul 105, numărul de curse va scădea de la 97 la 80, iar timpul de aşteptare va creşte de la 10 la 13 minute. Pe Traseul 11, în loc de 113 curse vor fi 96, iar frecvenţa de circulaţie se va modifica de la opt la zece minute. Pe Traseul 18, numărul de curse va scădea de la 74 la 61, iar frecvenţa va fi de 16 minute, în loc de 12. Pe Traseul 26 vor circula 59 de curse în loc de 66, care vor veni la 17 minute, nu la 15, ca până acum.

Conform raportului înaintat Consiliului Local, din parcul total de 109 autobuze, 30-40 sunt defecte în permanenţă. Pe 3 decembrie, spre exemplu, 22 de şoferi nu au plecat în curse, pentru că maşinile pe care trebuiau să le conducă nu au mai pornit. Pe hârtie, compania de transport local are în patrimoniu 214 mijloace de transport (156 de autobuze, 27 de troleibuze, 31 de tramvaie), însă doar aproximativ 60% dintre acestea funcţionează. Celelalte sunt fie pregătite pentru casare, fie sunt defecte şi nu mai pot fi reparate.

Articolul precedentGălăţean condamnat la 13 ani de închisoare după ce şi-a omorât tatăl în bătaie
Articolul următorSporting Lieşti a încheiat pe locul 5 turul Ligii a III-a de fotbal