Peste 100 de jandarmi și polițiști vor asigura ordinea publică la manifestarea cultural-artistică „Iarmaroc Moldovenesc”, organizată în municipiul Tecuci, în perioada 10 – 15 august.  

În perioada 10 – 15 august, în Oborul din municipiul Tecuci are loc manifestarea cultural-artistică „Iarmaroc Moldovenesc”, iar pentru desfășurarea ei într-un climat de siguranță vor fi constituite patrule și dispozitive de ordine publică formate din jandarmi și polițiști. Astfel, peste 100 de jandarmi gălățeni, sprijiniți de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Tecuci, vor veghea pe durata celor șase zile la respectarea legii și prevenirea oricăror incidente.

Întrucât anul acesta la porțile de acces în zona de desfășurare a iarmarocului se va efectua un control corporal a persoanelor care solicită accesul și a bagajelor acestora, rugăm participanții să dea dovadă de înțelegere și răbdare.  

Atragem atenția că este interzis accesul în zona de desfășurare a iarmarocului cu arme, supuse sau nu autorizării, arme albe, box, castet sau alte asemenea obiecte periculoase, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, fapta constituind infracțiune. 

Recomandăm participanților să nu se implice în conflicte care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, să se delimiteze de orice formă de violență fizică sau verbală ce ar putea conduce la manifestări violente, astfel de comportamente nefiind tolerate de către forțele de ordine, să nu poarte la vedere bunuri de valoare, care pot atrage atenția potențialilor hoți, să nu lase bagaje nesupravegheate, să acorde o atenție deosebită copiilor, în cazul în care sunt însoțiți de aceștia, deoarece se pot rătăci cu ușurință, să nu țină banii, cheile și actele personale în același loc, să nu păstreze banii în buzunarele exterioare ale vestimentației și să țină cont că buzunarele de la spatele pantalonilor sunt foarte vulnerabile.

Rugăm participanții să respecte indicațiile organizatorului cu privire la ora de încheiere a manifestărilor și să dea dovadă de înțelegere.  

Totodată, atragem atenția că în conformitate cu prevederile Codului Aerian este interzis zborul dronelor deasupra mulțimii, la o înălțime mai mică de 300 m și pe o rază de 600 m față de dronă, iar încălcarea prevederii legale atrage sancțiuni contravenționale, amenda fiind între 25.000 și 50.000 lei, iar în situația în care proprietarul dronei nu posedă documentele de certificare prevăzute de lege, fapta sa constituie infracțiune.  

Cetățenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forțelor de ordine, atât prin contact direct cât și prin apelarea serviciului unic de urgenta 112.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentVești excelente pentru economia românească – INS a făcut anunțul surprinzător – Ce arată cele mai noi date
Articolul următoriNES GROUP lansează iNES Live, noua platformă de televiziune prin aplicație