Jandarmii i-au ars la buzunare pe petrecăreţi şi vandali în vacanţa de Paşti. Aceştia au aplicat amenzi, dar au şi prins în flagrant unii infractori.

200 de militari au fost mobilizaţi de Paşti şi de 1 mai pentru apărarea ordinii publice în judeţ, ocazie cu care au intervenit în aproape 80 de misiuni. Jandarmii au fost solicitaţi să intervină de zeci de ori în urma apelurilor pe 112.

Oamenii legii au dat peste 30 de sancţiuni, în majoritate amenzi. Ei au şi prins în flagrant câţiva infractori care profitau de zilele de sărbătoare pentru a fura, a distruge sau a face scandal.
Gălăţenii aflaţi în pericol au solicitat intervenţia jandarmilor prin 22 de apeluri la 112, militarii aplicând, în baza celor constatate la faţa locului, 31 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 25 au fost amenzi.

Valoarea totală a sancţiunilor pe care vor trebui să le plătească cei care au încălcat legea  se apropie de 17.000 de lei. Contravenienţii au încălcat legea prin injurii, ameninţări sau scandaluri, majoritatea sub influenţa alcoolului, potrivit purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi.
„De asemenea, pe timpul desfăşurării misiunilor specifice jandarmeriei cât şi în cooperare cu poliţia au fost constatate şase infracţiuni de gestiune frauduloasă, furt, lovire şi alte violenţe, violenţă în familie, ameninţare şi distrugere, în acest sens întocmindu-se actele de sesizare pentru trei autori”, completează slt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi, bilanţul misiunilor jandarmilor în vacanţa care abia s-a încheiat.

Articolul precedentTragedie: un bărbat a murit azi dimineaţă în autobuz
Articolul următorHandbalistele gălăţene, înfrângere categorică la Bistriţa