Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați a desfășurat în perioada 30 august – 2 septembrie Campania națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul fabricării produselor de brutărie şi a produselor făinoase – cod CAEN 107. La nivelul judeţului Galaţi au fost efectuate 28 de controale.

A fost depistat un angajator care folosea munca nedeclarată a unei persoane, fapt pentru care a fost amendat cu 20.000 de lei. Inspectorii de muncă au mai dat șapte avertismente, pentru alte încălcări ale legislației muncii.

Conform ITM Galați, printre cele mai frecvente neconformităţi constatate s-a numărat faptul că angajatorul nu a asigurat compensarea orelor prestate în zilele de sărbătoare legală sau că nu a făcut dovada plăţii drepturilor salariale. De asemenea, nu era evidențiat timpul de muncă cu orele de începere şi de sfârşit ale programului de lucru zilnic. S-a mai constatat netransmiterea în Revisal a datelor legale, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii angajaților.

La unele unități controlate lipseau de la punctul de lucru copiile contractelor individuale de muncă sau existau neconcordanţe între salariul net declarat de salariaţi şi statele de plată, fapt pentru care a fost sesizată Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Galaţi.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentLudovic Orban: Sunt categoric împotriva înțelegerii cu PSD, pe față, pe spate! Nu poți pune alături două partide antinomice, e o solutie catastrofală!
Articolul următorLudovic Orban: Coaliția TREBUIE refăcută! Este singura coaliție decentă, cea cu USR și UDMR, care să evite PSD