Primăria municipiului Galați informează că atribuirea locurilor în parcările de reședință va începe pe 8 august 2021. Potrivit calendarului, în luna august, se vor rezerva și atribui locurile de parcare din anumite zone, acolo unde au fost marcate și numerotate, din Mazepa I și Micro 21, urmate de zone din Mazepa II și Țiglina II, apoi Micro 18.

Prima etapă în atribuirea locurilor de parcare din parcările de reședință este rezervarea online a locului, potrivit Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare din parcările de reședință din municipiul Galați, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 337/24.06.2021.

Astfel, în intervalul 8 august, ora 00.00, – 10 august, ora 23.59, locurile disponibile din Mazepa I – zona 16 – subzona A și Micro 21 – zona 1 – subzonele A, B și C, pot fi rezervate online numai prin accesarea aplicației informatice la adresa https://parcarigalati.gisapp.ro – care va fi activă pentru rezervări doar în perioada menționată, locurile disponibile având culoarea verde.

După finalizarea perioadei de rezervare, în intervalul 11 august, ora 8.30, – 20 august, ora 13.00, se pot depune cererile pentru atribuire însoțite de documentele privind domiciliul, autovehiculul și încadrarea într-un grad de handicap, acolo unde este cazul, potrivit art. 10 din Regulament. Documentația de atribuire se poate depune, în perioada amintită, la registratura primăriei sau electronic la adresa e-mail: [email protected]
Pot rezerva și li se atribuie locuri de parcare în parcările de domiciliu/reședință doar persoanele cu domiciliul/reședința în municipiul Galați, în zona de deservire a parcării, care:
– nu figurează în evidențele fiscale ale autorității locale cu obligații bugetare restante, inclusiv amenzi contravenționale;
– au în proprietate/folosință un autovehicul;
– au solicitat prin intermediul programului online de rezervare a locurilor de parcare postat pe site-ul municipiului Galați.
Nu vor aplica pentru rezervare persoanele fizice care:
– nu pot dovedi domiciliul/reşedinţa în imobilele arondate parcărilor de domiciliu/reședință;
– deţin garaje amplasate în municipiul Galați;
– nu deţin un autovehicul în proprietate/folosință/utilizare.
În cazul în care sunt mai multe cereri de rezervare pentru același loc de parcare, se va proceda la atribuirea prin licitație.
Manualul de utilizare a aplicației informatice în vederea rezervării, tutorialul și arondarea imobilelor se pot accesa online pe site-ul www.primariagalati.ro la secțiunea Servicii electronice/Parcări de reședință. De asemenea, anunțul privind începerea atribuirii se va afișa la fiecare intrare în imobilele care sunt arondate parcărilor de domiciliu/reședință vizate.
Regulamentul de atribuire este disponibil în secțiunea amintită sau la adresa https://www.primariagalati.ro/…/$FILE/HCL%20337.pdf…
Relații suplimentare se pot obține la telefon 0336 102117.

Mazepa II, subzona 15A, și Țiglina II, subzona 10B, au ca perioadă de rezervare intervalul 15 august, ora 00.00, – 17 august, ora 23.59, și perioadă de depunere a documentelor 18 august, ora 8.30, – 27 august, ora 13.00. Pentru Micro 18, subzonele 4 A, B, C, D, se poate face rezervare în intervalul 22 august, ora 00.00, – 24 august, ora 23.59, iar documentele se pot depune în intervalul 25 august, ora 8.30, – 3 septembrie, ora 13.00.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentSpărgătorii de semințe sancționați de polițiștii locali gălățeni
Articolul următorDeputat PNL despre noile buletine: ”Ideologia de gen nu are ce căuta pe actele de identitate ale românilor”