Încă un focar de pestă porcină confirmat în judeţul Galaţi. Animalele din exploataţia respectivă au fost sacrificate.

Prezența virusului a fost confirmată la o exploatație agricolă din satul Traian, comuna Braniștea.  Comitetul Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în cursul zilei de sâmbătă pentru a aproba măsurile necesare.

Ca urmare a confirmării prezenței pestei porcine africane la unul dintre porcii aflați în exploatație ”s-a aplicat măsura sacrificării prin ucidere preventivă a celor opt porci din exploatație și s-a decis interzicerea ieșirii din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala și punerea sub supraveghere clinică a suinelor din localitatea Traian”, potrivit comunicatului de astăzi al Prefecturii Galați.

În scopul prevenirii răspândirii bolii, în localitate nu se vor mai organiza, în următoarea perioadă, târguri și piețe de animale sau păsări. Localnicii trebuie să își țină porcii închiși în curți, fără acces la pășunat sau bălți. În cazurile în care observă că animalele dau semne de boală sau mor, trebuie să anunțe imediat medicul veterinar.

Articolul precedentBătaie cu bâtele, în plină stradă, la Tecuci, într-o reglare de conturi
Articolul următorMai puţine infracţiuni în şcoli în anul şcolar tocmai încheiat