Un bancomat din județul Galați a fost aruncat în aer, marți dimineață, la ora 4.00 printr-o explozie controlată. E vorba despre bancomatul unei bănci românești din localitatea Tulucești. Autorii nu au fost prinși.

Potrivit primelor informații, s-a furat o sumă importantă de bani, însă nu a fost, încă, stabilit prejudiciul, anchetatorii cercetează modul în care s-au petrecut lucrurile.

”La data de 15.09.2020, în jurul orei 04.00 I.P.J. Galați a fost sesizat prin SNUAU 112, despre faptul că, în comuna Tulucești, județul Galați, bancomatul, aparținând unei unități bancare, din incinta unei societăți comerciale, prezintă urme de distrugere.

Polițiștii ajunși la scurt timp la fața locului au constatat faptul că persoane necunoscute, ar fi forțat mecanic fanta de eliberare a bancnotelor de la acest bancomat”, potrivit unui comunicat al IPJ Galați.

Acesta este cel de-al șaptelea caz de jaf la un bancomat prin metoda exploziei controlate. Cele mai recente cazuri de explozii au avut loc în urmă cu o săptămână, în orașul Otopeni, acolo unde două bancomate au fost aruncate în aer. Polițiștii fac și acum verificări și investigații pentru a-i găsi pe autori.

Cosmin Andreica, liderul sindicatului polițiștilor „Europol”, a declarat, la Realitatea PLUS, că e clar că și în acest caz vorbim despre importarea unor metode din alte țări unde hoții au făcut ravagii și au furat milioane de euro. ”Colegii mei fac anchete, avem deja un cerc de suspecți. Am avut și autori prinși care au comis astfel de fapte. Este important de precizat, Poliția judiciară a fost decimată, astfel încât vorbim de un volum foarte mare de muncă”, a spus Cosmin Andreica.

Imagine de arhivă

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentNelu Tătaru: E inevitabilă apariția cazurilor COVID după deschiderea școlilor
Articolul următorSTPF Galați – Urmărit internațional depistat de polițiștii de frontieră în timp ce încerca să treacă granița