Grupul „Voces” participă la un festival internațional la Sanremo. Artişti profesionişti în devenire, copiii din Grupul „Voces” se află, în perioada 1-4 mai 2019, pe scena celebrului GEF – The World Festival of Creativity in Schools, Sanremo, Italia.

Evident, înainte de o asemenea competiție, micii artiști aveau nevoie de o „repetiţie generală” cu un juriu pe măsură. Așa că, împreună cu profesoara de canto Monica Măciuceanu, au luat parte la Festivalul Kavkaz de la Chişinău, Republica Moldova. Copiii s-au întors de la frații noștri basarabeni cu 11 premii I, un premiu III, dar și distincțiile pentru cea mai bună piesă şi cea mai bună interpretare din concurs.

Festivalul Kavkaz s-a desfăşurat în perioada 19-22 aprilie. Evenimentul, cu zece ţări participante, este un preambul, o şansă pentru fiecare de a participa la festivalul ARTIS. Acesta are loc în Rusia, la Sankt Petersburg. Și copiii de la „Voces” ar trebui să fie prezenţi acolo, dar e departe şi e nevoie de multă susţinere financiară.

Premianţii din Chișinău sunt : Adina Lavinia Bostan – premiul I şi premiul pentru cea mai bună piesă din concurs – „Hora mare”, Ioana Bulgaru – premiul I şi premiul pentru cea mai bună interpretare din concurs, Maia Fluture – premiul I, Giulia Milea – premiul I, Bianca Miron – premiul I, Bianca Dan – premiul I, Alexandra Căpitănescu – premiul I, Maria Vasiliu – premiul I, Anastasia Budeşteanu – premiul I, Alexandra Sîrghi – premiul I, Teodora Necula – premiul III şi Ramona Ibrian – doar diploma de participare, fiind începătoare.

Grupul „Voces” a obținut Premiul I, cu „Virus” – momentul artistic pur românesc, pe care îl vor prezenta și pe scena festivalului din Sanremo.

Articolul precedentSperanţa de viaţă a gălăţenilor este sub media pe ţară
Articolul următorRestricție de trafic mâine în plin centrul Galațiului