Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au destructurat o grupare care făcea contrabandă cu țigări din Republica Moldova.

Mai multe percheziții la domiciliu au fost realizate de polițiștii gălățeni de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate în colaborare cu cei ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate București, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.-S.T. Cele 15 descinderi din Galați și București sunt parte a unui dosar penal de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată.

Modul în care acționau făptașii este următorul: aduceau din Republica Moldova țigarete pe care le treceau granița prin zona localității Oancea, utilizând în acest sens echipamente tehnice de ultimă generaţie și autoturisme de teren. În localitatea Oancea erau adăpotite la domiciliile unor membri, iar a doua zi erau vândute beneficiarilor. Gruparea era bine organizată, fiecare membru având un rol distinct în toată acțiunea. Totul s-a întâmplat din februarie (a.c.) și până în prezent, fiind introduse în țară 32.768 de pachete de țiări.

Cel mai probabil pentru a li se pierde urma, unii membri au încercat să vândă autovehiculele. La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați vor fi conduse, în vederea audierii, 12 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.â