Canicula îi face pe șoferi să pornească aerul condiționat imediat cum se urcă în mașină. Iată cum se folosește corect funcția AC.

Mulți șoferi folosesc aerul condiționat în mașină, dar fac și anumite greșeli. Respectați câteva sfaturi, pentru ca aerul să funcționeze perfect.

În momentul în care vă achiziționați o mașină, una dintre opțiunile la care sunteți atenți, cu siguranță este și aerul condiționat. Nu toți șoferii știu însă cum se folosește corect această instalație. 

Sunt mulți oameni care fac greșeli, iar apoi își dau seama că aerul condiționat nu mai funcționează perfect. Puteți avea probleme doar cu eficiența instalației de aer condiționat sau, mai grav, poate fi afectată fiabilitatea sistemului de aer condiționat pe termen lung.

De aceea, nu porniți niciodată mașina, fără să aerisiți înainte. În acest fel, instalația de aer condiționat va funcționa mai eficient. 

Trebuie doar să lăsați portierele sau geamurile deschise, pentru câteva minute, pentru ca aerul încins să fie eliminat. Astfel, veți avea răcoare în mașină mult mai repede. 

După ce ați aerisit mașina, porniți funcția de recirculare a instalației de aer condiționat. Dacă veți face asta, interiorul mașinii se va răci imediat. După aceea, puteți dezactiva funcția și să lăsați aerul proaspăt să intre. 

Nu setați o temperatură prea scăzută în mașină, pentru că acest lucru vă poate afecta și sănătatea. De asemenea, instalația de aer condiționat va funcționa mai greu.

Cu câteva minute înainte de a ajunge la destinație, nu uitați să închideți aerul condiționat. Apa condensată care se acumulează va avea timp să se evapore, până să opriți motorul mașinii. Astfel, bacteriile și mucegaiul nu au cum să se înmulțească.  

Articolul precedentCând e bine să pui bicarbonat de sodiu și praf de copt în deserturi – Cum faci prăjituri pufoase: Secretul e foarte simplu
Articolul următorPeste 40% dintre români au încă toaleta în curte – Moldova și Oltenia stau cel mai rău la acest capitol