Gălăţenii sunt aşteptaţi să strângă gunoiul de care autorităţilor nu le pasă, sâmbătă, 15 septembrie, de „Ziua Națională de Curățenie 2018”.

Pe raza Galaţiului, zonele ce vor fi curățate în cadrul acțiunii sunt: Faleza Inferioară (zona Trecere bac), versanții de pe Faleză, zona din vecinătatea supermarketului Auchan, strada Coșbuc (în apropierea clădirilor dezafectate), zona Brateș, parcul Cloșca şi păduricea alăturată, strada Tunelului, zona Drumului de Centură şi malul Dunării în zona Cotul Pisicii.

Doritorii se pot înregistra pe site-ul www.letsdoitromania.ro până în dimineaţa evenimentului, moment când trebuie să meargă la punctele de înregistrare, pentru a fi repartizaţi într-o zonă şi pentru a primi materialele destinate ecologizării. La Galaţi, înregistrarea participanţilor se va face sâmbătă, între orele 8.00 și 10.00, la punctele amplasate la Praktiker și Kaufland („Ultimul Leu”). Ecologizarea propriu-zisă se va desfăşura între orele 10.00 și 14.00.

Angajații Serviciului Public Ecosal Galaţi vor participa la acţiune alături de voluntarii înscrişi. În acelaşi timp, Ecosal va pune la dispoziția celor prezenţi 600 de mănuși, 600 de saci menajeri şi patru mașini pentru colectarea deșeurilor.

Acţiunea este o iniţiativă a asociației „Let’s do it România”, derulată în context global, în 150 de țări. Proiectul vizează mobilizarea cetățenilor, autorităților, societății civile, companiilor private și mass-mediei pentru curățarea de deșeuri a zonelor neglijate.

Articolul precedentAccident mortal provocat de un tânăr gălăţean drogat
Articolul următorCopiii sunt aşteptaţi duminică la Teatrul „Gulliver”