Gălăţeanca Elena Andrieş, locul 2 la Cupa Mondială de haltere din Qatar

Gălăţeanca Elena Ramona Andrieş s-a clasat pe locul al doilea la Cupa Mondială de haltere din Qatar, în cadrul categoriei 49 kg, ale cărei întreceri au avut loc joi, la Doha.

La stilul smuls, Andrieş a reuşit să ridice 86 kg, ratând ultima tentativă, la 89 kg. Gălăţeanca a fost a doua şi la stilul aruncat, cu 101 kg, după ce a ratat două încercări la 106 kg. Ambele stiluri au fost câştigate de chinezoaica Rong Zhang, care s-a impus astfel şi la total, cu 195 kg (92+103), fiind urmată de Andrieş, cu 187 kg.

Cupa Mondială din Qatar este criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo. Calificarea la Olimpiadă se face, de la această ediţie, individual, sportivii fiind obligaţi să participe şi să obţină puncte la cel puţin şase concursuri de nivel înalt.

Halterofila de la CSU Galaţi a câştigat anul acesta trei medalii de aur, la total (179 kg), smuls (79 kg) şi aruncat (100 kg), la Campionatele Europene de seniori. Luna trecută, a Campionatele Mondiale, Andrieș s-a clasat pe locul 5 la aruncat (105 kg) şi total (188 kg) şi pe locul 9 la smuls (83 kg). La Mondiale, gălăţeanca a fost depăşită de două sportive din Thailanda şi două din China.

La competiţia din Qatar vor mai participa două sportive gălăţene, Andreea Penciu (CSU) şi Alexandra Alexe (CSM Dunărea), ambele urmând să concureze vineri.

Articolul precedentAccident de circulație soldat cu moartea unui pieton la Tecuci
Articolul următorCSM Galaţi, victorie cu 6-0 în „Cupa României” la hochei pe gheaţă