Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, cetăţean din Republica Moldova rezident în Galaţi, a fost descoperit de pompieri şi medicii de pe ambulanţă decedat în apartamentul unde locuia cu chirie. Aât el cât şi soţia sa fuseseră depistaţi cu COVID-19. Din păcate, doar soţia a acceptat să fie internată, el a refuzat orice ajutor.

Instituția Prefectului Județului Galați a precizat că bărbatul a fost confirmat cu coronavirus în urma unui test PCR, dar a refuzat internarea, în timp ce soția sa, care a fost și ea confirmată cu coronavirus, însă aceasta a vrut să fie transportată la spital, în timp ce bărbatul a rămas la domiciliu. 

Un vecin a sunat la 112 alertat de faptul că bărbatul nu răspundea la uşă. 

Singur în casă, omului începuse să i se facă rău, dar nu a acceptat nici în aceste condiţii internarea. Vecinul, care îl suna şi îi oferea ajutor dacă ar fi avut nevoie, a văzut că seara trecută omul nu a mai răspuns la uşă. S-a gândit la ce e mai rău şi a sunat la 112.

„Un echipaj cu medic a fost trimis la solicitare. La faţa locului s-a spart uşa de către pompierii de la ISU Galați, pentru că bărbatul nu răspundea la uşă. La intrarea au constatat că era un bărbat în pat, decedat. Bărbatul era singur în casă, soţia lui fiind internată în urmă cu mai multe zile în spital, cu COVID.  Din relatările administratorului blocului, deşi bărbatul ar fi refuzat orice ajutor, se vedea pe faţa lui că nu se simte bine“, a precizat dr. Mihai Polinschi, director medical SAJ Galaţi.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentCercetați pentru furt calificat și fals material în înscrisuri oficiale
Articolul următorActivităţi social-filantropice în trei parohii rurale din judeţul Galaţi