Marinarii militari din garnizoanele Tulcea și Brăila, participă, în perioada 22-26 martie, la Exercițiul „Danube Protector 21.11.1”, care se desfășoară pe Dunăre și pe brațul Măcin. „Danube Protector” se bazează pe un scenariu fictiv de escaladare a unei crize politico-militare, care generează o agresiune armată în nordul Dobrogei.

Obiectivul principal al exercițiului îl reprezintă dezvoltarea nivelului de instruire al echipajelor navelor militare fluviale, prin aplicarea procedurilor operaționale de respingere a unui desant naval, în condiții de acțiuni ofensive asimetrice pe fluviu.

Imagine

Zece nave militare din subordinea Flotilei Fluviale și a Bazei Logistice Navale execută acțiuni tactice de apărare a comunicațiilor fluviale și a infrastructurii energetice prin trageri cu sistemele de artilerie de la bord, iar un detașament de infanteriști marini asigură securitatea terestră a raioanelor de desfășurare a exercițiului.

Caracterul întrunit al exercițiului „Danube Protector” este completat de participarea unui detașament din subordinea Batalionului Nave Treceri Fluviale al Forțelor Terestre Române, alcătuit din două bacuri fluviale, care asigură mobilitatea trupelor în raioane.

Imagine

Înainte de plecarea navelor din porturi, au fost aplicate măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, fiind executat triajul epidemiologic și impuse măsurile de protecție în conformitate cu strategia națională anti-COVID-19.

Foto Forțele Navale Române

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentFlorin Cîțu și Raed Arafat, discuții cu liderii cultelor religioase despre restricțiile de Paște
Articolul următorMinisterul Educației anunță varianta finală: Vacanța de primăvară prelungită, cu excepția claselor terminale – Se vor face și ore online – Când se dau examenele