Firma unui gălăţean a devenit prima companie românească din SUA câştigătoare la Premiile Timmy, un trofeu care a recompensat de-a lungul timpului giganţi ai internetului, precum Facebook, LinkedIn şi TripAdvisor.
Firma înfiinţată de Codrin Arsene, în vârstă de doar 31 de ani, a câştigat Premiul Timmy 2018 la categoria cea mai bună companie pentru diversitate la locul de muncă.
„Cu mare bucurie, anunțăm că Digital Authority a câștigat trofeul 2018 pentru diversitate la locul de muncă în Chicago. Suntem copleşiţi, entuziasmați și onorați să primim acest premiu și să intrăm în rândul celor mai diverse echipe din America. Într-o industrie plină de practici de angajare părtinitoare și imperfecte, suntem bucuroși să fim recunoscuți ca o companie inovatoare”, a scris Codrin Arsene, într-o postare pe Facebook.
Cum face angajări compania lui Codrin Arsene
Gălăţeanul Codrin Arsene conduce Digital Authority Partners, o firmă în cadrul căreia angajările nu se fac pe bază de CV şi scrisoare de intenţie, ci după completarea unui test online care arată dacă respectivul candidat face faţă jobului.
Astfel a fost posibil ca o vânzătoare de cosmetice să fie aleasă în detrimentul unui candidat care a lucrat 20 de ani în domeniu. Prin acest sistem, compania lui Arsene şi-a format o echipă de 50 de oameni, care trăiesc în toate colţurile lumii – Zimbabwe, Belgia, România, Singapore, India, Argentina – angajaţi strict în funcţie de potenţial.
Firma gălăţeanului s-a înfiinţat în noiembrie 2015 şi a ajuns, în anul fiscal curent, la o cifră de afaceri de cinci milioane de dolari. Compania oferă soluţii digitale pentru diverse companii şi administraţii locale, de la design şi dezvoltarea site-urilor sau aplicaţiilor mobile, până la strategii de PR şi marketing.
Cel mai bun student al generaţiei sale
Codrin Ştefan Arsene s-a născut pe 16 iulie 1987, la Târgu Bujor, şi a studiat la Colegiile Naţionale „Vasile Alecsandri” şi „Costache Negri” din Galaţi. În 2006, a plecat în SUA, cu Bursa Specială ”Guvernul României”, iar în 2010 a devenit cel mai bun student al generaţiei sale la Universitatea din Chicago şi singurul care a absolvit două specializări, Ştiinţe Politice şi Studii Internaţionale.
Premiile Timmy sunt decernate în zece oraşe din Statele Unite şi Canada, la patru categorii – cel mai bun start-up, cel mai bun manager, cea mai bună cultură a muncii şi cea mai bună companie pentru diversitate la locul de muncă.