Festivalul Național de Comedie de la Galaţi şi-a decernat premiile

Festivalul Național de Comedie de la Galaţi, desfăşurat în perioada 4-13 octombrie 2019, şi-a decernat premiile celei de-a 31-a ediţii.

Premiul pentru cel mai bun spectacol i-a revenit piesei „Romanţioşii”, de Edmond Rostand, producție a Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești, pusă în scenă de Vlad Cristache. Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal a fost câştigat de Tavi Costin, pentru rolul Straforel din spectacolul „Romanțioșii”. Tot teatrului din Piteşti i-a revenit şi Premiul pentru cea mai bună scenografie, obţinut de Mădălina Niculae și Andreea Tecla, pentru acelaşi spectacol, „Romanțioșii”.

Premiul pentru cea mai bună regie a fost câştigat Alexandru Dabija, pentru spectacolul „Salba Dracului”, după Vasile Alecsandri, montat la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați. În sfârşit, Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit Mirelei Pană, pentru rolul Eileen din spectacolul „Billy Șchiopul”, de Martin McDonagh, regizat de Vlad Massaci, pentru Teatrul de Stat din Constanța.

Din juriu au făcut parte Catrinel Dumitrescu, actriță a Teatrului „Nottara” București, Mircea Morariu, profesor universitar la Universitatea din Oradea și critic de teatru, și Nicu Mihoc, actor și director artistic al Companiei „Liviu Rebreanu” a Teatrului Național Târgu-Mureș. Selecționerul festivalului a fost, pentru al treilea an consecutiv, criticul de teatru Doina Papp.

Articolul precedentAtestat de transport internaţional, falsificat de un ucrainean
Articolul următorŞofer prins beat la volan de poliţiştii de frontieră gălăţeni