FC Universitatea – CSS Târgovişte, victorie la scor, dar nu fără emoţii. Gălăţencele şi-au adjudecat meciul cu 7-3, după ce erau conduse la pauză. 

Formaţia feminină FC Universitatea Galaţi a câştigat ieri, 24 noiembrie 2019, scor 7-3, partida de acasă cu CSS Târgovişte, din cadrul etapei a zecea.

Meciul nu a fost însă nici pe departe atât de uşor pe cât de mare este diferenţa de scor.  Deschizând foarte repede scorul, în minutul 7, prin Tabita Croitoru, fotbalistele Galaţiului nu s-au concentrat cât de mult ar fi trebuit şi au fost egalate, în min. 21. CSS Târgovişte, clasată pe locul 8 din 12 echipe, a fost foarte aproape de a prelua conducerea, dar mingea a fost trimisă în bara transversală. Echipa gălăţeană a avut şi ea două ocazii mari, dar echipa-oaspete a înscris în penultimul minut al primei reprize, scorul fiind 1-2 la pauză.

În repriza a doua, gălăţencele au schimbat foaia

După încă o ocazie ratată de oaspete, formaţia antrenată de Alexandru Caracaş şi Gheorghe Cucu a trecut în ofensivă. Tabita Croitoru a marcat din nou (2-2, min. 53), iar  Cristina Cerescu a reuşit un hat-trick (min. 62, 66 şi 76). Carmen Marcu (min. 84) a marcat pentru 6-2. Târgoviştencele au mai înscris în min. 85, în urma unei lovituri libere de la marginea careului. În prelungiri, junioarea Tabita Croitoru a marcat şi ea pentru a treia oară, stabilind scorul final.

Lupta pentru podium este foarte strânsă înaintea ultimei etape a turului. Fortuna Becicherecu (Timiş) este pe locul 2, cu 21 de puncte, FC Universitatea Galaţi este pe locul 3, cu 20 de puncte, iar Vasas Odorheiu Secuiesc este pe locul 4, cu 19 puncte. În ultima etapă din tur şi totodată din acest an se va juca derbiul Vasas – Fortuna, în timp ce FC Universitatea va juca vineri, în deplasare, cu ultima clasată, Selena Constanţa.