În Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a desfăşurat în zilele de 2 şi 3 noiembrie 2022, o nouă sesiune a examenului de capacitate preoțească pentru teologii care doresc să ocupe un post clerical vacant în Eparhia Dunării de Jos.

Şapte candidați, fii duhovnicești ai eparhiei, care îndeplinesc condiţiile canonice, statutare şi regulamentare bisericeşti necesare au participat la această evaluare care a debutat marţi, 2 noiembrie, în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului eparhial cu susţinerea probei psihologice.

Programul de examinarea a continuat pe 3 noiembrie cu participarea la Sfânta Liturghie în Catedrala arhiepiscopală din Galaţi şi susţinerea probelor scrisă şi orală, în cadrul cărora au fost evaluate cunoştinţele la dogmatică, liturgică, misiologie, studii biblice şi morală creştină.
Comisia de examinare a fost formată din preoţi profesori din cadrul Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi şi slujitori din administraţia eparhială, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian.
Examenul de capacitate preoţească are ca scop verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice în domeniul teologic, iar în urma rezultatului obţinut, candidaţii vor putea fi hirotoniţi şi repartizaţi în parohiile din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos.

Rezultatul examenului de capacitate preoţească are valabilitate de un an pentru candidaţii care obţin medie celor două probe între 7,00 şi 8,99, respectiv de doi ani pentru cei cu medii mai mari de 9,00.

Articolul precedentFostul ambasador al SUA la București, Adrian Zuckerman, în dialog cu Bobby Păunescu: Nu cred că alegerile parțiale vor influența poziția față de războiul din Ucraina
Articolul următorAccident mortal în Ialomița. Șeful Serviciului Imigrări din Galați a decetat în urma accidentului, iar soția și copilul său sunt răniți