Din spusele primarului brăilean Marian Dragomir, cursele pe Dunăre vor fi reluate.

Cursele pe Dunăre vor fi reluate, a spus Marian Dragomir, primarul Brăilei, într-o conferință de presă miercuri. În urmă cu 30 de ani, cursele aveau loc în mod regulat între cele 2 orașe vecine.

Nava este destul de generoasă: are 24 de locuri, iar în afara curselor dintre Galați și Brăila, va mai avea itinerarii către rada Portului Brăila, către Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, sau la cererea grupurilor care vor să o închirieze. A fost construită într-un șantier naval din Constanța și a fost achitată cu fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime. Costul total pentru realizarea şalupei este de 975.000 lei – contribuția primăriei fiind de 67.000 lei, de la bugetul local, din care 907.500 lei reprezintă fonduri europene.

„În afara curselor regulate Brăila-Galaţi, vor mai fi curse pentru cei care vin în vizită şi vor să facă o plimbare foarte scurtă în rada Portului Brăila, aceste curse vor costa maxim 10-15 lei de persoană şi vor avea o durată de aproximativ 30 de minute. Vor mai putea fi organizate către Parcul Natural Balta Mică a Brăilei şi vor putea fi făcute solicitări pentru închirierea şalupei de către grupuri de persoane”, a spus primarul.

Noua achiziție a primit și un nume: „Chira Chiralina”, evocând personajul simbol al Brăilei, care a cunoscut celebritatea cu ajutorul romanului cu același nume a lui Panait Istrati.

 

Articolul precedentUMPMV cere identificarea celor care au pactizat cu interlopii: Capitala să fie redată cetățenilor, vinovații – trași la răspundere!
Articolul următorCe Direcții de Sănătate Publică au fost găsite în neregulă