Două clădiri care aparțin unor spitale din județul Galați urmează a fi demolate după ce în urma unor expertize au fost încadrate în categoria grad de risc seismic I. Proiectul de demolare a acestor clădiri a fost aprobat în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean Galați. 

Una dintre aceste clădiri este fosta secție de dermato venerice a Spitalului de Boli Infecțioase, care nu mai funcționează din anul 2021. Clădirea are 123 de ani și a trecut prin 4 cutremure de mare intensitate. Decizia de demolare s-a luat în urma punctului de vedere al expertului care a efectuat expertiza tehnică a clădirii pentru că prezintă risc seismic. 

De asemenea, și clădirea fostei centrale și spălătorii a Spitalului TBC va fi demolată.

Spitalul Județean Galați și Spitalul din Tecuci sunt și ele încadrate la grade de risc seismic, dar la categoria 3. la Spitalul Județean Sf. Andrei au început lucrări de reabilitare, în timp ce la Spitalul din Tecuci se fac actele procedurale pentru demararea lucrărilor de reabilitare.

 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentDIICOT va desfăşura o campanie de informare publică ce se circumscrie direcţiei de acţiune VII.2- Reducerea ofertei de droguri din Strategia Naţională Antidrog
Articolul următorDoliu în medicina gălățeană