Un tecucean în vârstă de 44 ani a vrut să fac impresie la „Iarmarocul Moldovenesc” din Tecuci venind cu un cuțit de bucătărie asupra sa. A atras atenția unei patrule de jandarmerie prin comportamentul pe care îl avea, recalcitrant și agitat. 

Jandarmii l-au extras din mulțime, iar la o privire mai atentă au observat că tricoul s-a mulat pe forma unui cuțit, la spate.

Bănuiala jandarmilor a fost întemeiată, bărbatul avea un cuțit cu lama de 13 cm prins de centură, la spate. El a declarat că a cumpărat cuțitul din iarmaroc, însă gradul de uzură al acestuia l-a contrazis.
”Că dorea să taie friptura sau alte feluri de mâncare ce se serveau la terase nu o știm, ce știm însă este faptul că în Codul penal este stipulat clar, „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase” este infracțiune. Și tot Codul penal ne lămurește: „Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural/sportive, în locuri special amenajate și autorizate pentru distracție ori agrement sau în mijloace de transport în comun a: cuțitului, pumnalului, boxului”… ”au precizat jandarmii gălățeni.

Așa a rămas bărbatul fără cuțitul de acasă, însă, nu a plecat cu mâna goală de la manifestarea publică, pentru că jandarmii i-au întocmit actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de port fără drept de obiecte periculoase. Mai departe, cercetările le fac polițiștii.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentIncendiul a distrus complet o casă din Umbrărești
Articolul următorA intrat cu mașina într-un copac ornamental