Grupul  Damen își va reduce forța de muncă din România cu 870 de persoane, în cadrul unui plan care mai prevede și concedierea a 173 de angajați din Olanda, pe fondul efectelor economice ale pandemiei.

Compania, care a înregistrat o pierdere de 287 milioane de euro anul trecut, are 13.000 de angajați pe plan global.

“Modificările organizaţionale vizează, ȋn cea mai mare parte, divizia de Nave Medii. Ȋn România, se va proceda la disponibilizarea unui număr de 870 de angajaţi, ȋn vreme ce ȋn Olanda, cifra disponibilizărilor este de 173. Se estimează că numărul acestora va putea fi limitat prin intermediul proiectelor de mobilitate internă din cadrul filialelor noastre din grup.

 Nu excludem posibilitatea ca şi alte schimbări organizaţionale să se dovedească a fi necesare. Toate sunt măsuri dificile, cu impact atât asupra afacerii noastre de familie, cât şi asupra angajaţilor noştri. Cu toate acestea, schimbările sunt necesare pentru a putea menţine un climat sănătos ȋn companie şi a beneficia de bunele perspective ale proiectelor potenţiale pe termen lung din diverse sectoare ale pieţei construcţiilor şi reparaţiilor de nave,” transmit reprezentanții companiei.

Grupul Damen este prezent în România prin intermediul șantierelor navale Damen Mangalia și Damen Galati.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedent100% TU DECIZI! Andrei Dominic Gerea, lobby pentru proiectul Roșia Montană
Articolul următorPermisele de intrare în Rezervația Biosferei Delta Dunării se pot plăti prin SMS